Első vásárlásom az eOptika oldalán

Stacy Barnes/ november 15, 2019/ Default

Néhány szó rólam és az eOptikáról

Már jónéhány éve szemüveget viselek, de csak mostanában kezdtem el azon gondolkozni, hogy kontaktlencsére váltok. Habár féltem először a lencsék viselésétől, mégis elmentem egy optikushoz, hogy betanulásra, és szerencsére kisebb akadályokkal sikerült is a berakás elsajátítása. Természetesen a próbalencsét is hordhattam egy hónapon keresztül, de utána fogalmam sem volt, honnan rendeljem meg az új adagot. Eleinte az optikusra gondoltam, azonban egy barátnőm javaslatára a kényelmesebb és olcsóbb megoldást választottam, az internetes rendelést. Így találtam rá az eOptika oldalára is, amely egyike a legnépszerűbb webáruházaknak a látásjavító eszközök körében, mindezt nem véletlenül! Mivel a kontaktlencse mellett a szemem romlása miatt új szemüvegre is lesz szükségem a közeljövőben, ezért alaposan szétnéztem az oldal adta lehetőségek közül, amelyekből szeretnék most egy rövid összefoglalót írni a hasonló cipőben járó társaim számára.

Az eOptika kínálata kontaktlencsékből

A webáruházban számos látásjavító segédletet találunk. Elsőként nyilvánvalóan a kontaktlencsékhez mentem, ahol rögtön széles választék fogadott. Körülbelül tizennyolc márka közül tudtam válogatni. Habár annyira még nem értek hozzájuk, de különböző lencsékre tudunk rászűrni a keresőkben, amikre gyorsan rá is kerestem a biztonság kedvéért. Az egyik ilyen volt a szférikus lencse, amely az átlagostól eltérő formájú szemekre, a tórikusak pedig szemtengelyferdülés korrigálására készültek. Multifokálisak pedig az olyan látásjavítók, amelyekkel közelre és távolra is gyengén látók számíthatnak, ez ugyanis mindkét helyet korrigálja. Ezen kívül számos kritériumunk lehet például a lencsék oxigénáteresztésével, a viselés idejével vagy az árral kapcsolatban is.

Az eOptika kínálata szemüvegekből

Őszintén szólva, annyit tudok a szemüvegkeretekről, hogy számomra az oválisabbak állnak jól, de az eOptika oldalán zavarba ejtően nagy a választék, úgyhogy rengeteg különböző opció között nézelődhetünk. Külön tudunk rászűrni férfi és női változatokra, márkára, árkeretre és a keret típusára illetve szélességére is. Természetesen válogathatunk különböző színek közül, illetve olyan paramétereket is megadhatunk, amelyek már tényleg „az összetett szűrés” forgalmát merítik ki.

A kiegészítők kínálata az eOptikában

Nem hagynak bennünket felszerelés nélkül sem az oldalon, ugyanis a lencséinkhez megrendelhetjük itt egyúttal a szükséges kiegészítőket, így a folyadékot is, amiben tárolni és tisztítani fogjuk azt. Ez nagyon fontos, ugyanis a lencséket víz nem érheti, csakis az erre kijelölt ápolószer, éppen ezért jó, ha már egyszerre megrendeljük őket. Kaphatunk itt még különböző szemcseppeket is, amelyek száraz szem esetén lehetnek segítőtársaink, szintén életünk megkönnyebbítői lehetnek. Ha sokáig bámuljuk a monitort mindennap, vagy a munkahelyünkön kell a szemünknek erősen koncentrálnia, választhatjuk ezeket az apró méretű de hatalmas kiegészítőket. Itt természetesen nincs még a felsorolásnak, hiszen napszemüvegek széles választékát is kínálja a https://eoptika.hu/ oldalon, így már előre gondolkodhatunk azon, honnan szerezzük be a hideg évszak után a trendi szemcsinket.

Az első vásárlásom az eOptikán

Ezenkívül most fedeztem csak fel, hogy az eOptikán lehet kapni egy bizonyos monitor szemüveget is, amely egy kifejezetten monitorok nézéséhez kifejlesztett kiegészítő, ugyanis szűri az azokból áradó kékfényt, amely szerintem hatalmas találmány és egyben nagyon jó lehetőség is, amennyiben az ember maga vagy a gyereke például órákon át játszik a tévéképernyő előtt vagy valamilyen számítógépes munkát végez. Mint megtudtam, ezek a remek kis kiegészítők kaphatóak dioptriás változatban és dioptria nélkül is. Mivel én mostantól kontaktlencsére váltottam, ezért arra a döntésre jutottam, hogy a gépemet úgyis mindig azt viselve fogom használni, ezért a közeljövőben rendelek majd egy dioptria nélküli változatot. Mint gyenge látású ember, tudom milyen fontos az, hogy a szemeimet amennyire csak lehet védjem a kellemetlen fényektől, megerőltetéstől, azonban a munkám és a tanulás is a géphez láncol, így azt hiszem, ezt a terméket pontosan nekem szánták.

Mivel vidéki vagyok, én a házhozszállítást vettem igénybe az eOptikán, azonban több más lehetősége is van a csomag átvételének. Besétálhatunk akár a budapesti üzletébe is a weboldalnak, azonban ha erre nincsen lehetőségünk, még több futárcéggel is a házunkhoz vagy egy átvételi pontra kérhetjük az átvételt. A fizetés is rugalmasan működik, egyenlíthetjük az összeget az interneten keresztül, de akár a futárnál is készpénzben, illetve az átvételi pontokan ehhez hasonlóan készpénzzel vagy a bankkártyánkkal. Nagyon elégedett voltam az első rendelésemnél. A vártnál hamarabb megérkezett, amiről üzenetben előre értesítettek is. A csomag tökéletes állapotban érkezett meg hozzám, nem sérült a kontaktlencsém, sem a vele együtt rendelt ápolófolyadék. Biztos vagyok benne, hogy nemsokára az új szemüvegemet és monitorhoz használatos kiegészítőmet is innen fogom rendelni.

Share this Post