Fékszervizre volt szükségem

Stacy Barnes/ szeptember 6, 2020/ Default

Ilyen a fékszervíz Budapesten

Ijesztő egy dolog az autó karbantartása. Azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen olyan ember, aki viszonylag rövid ideje, csak néhány hónapja vezet még, és folyamatosan tart attól, hogy valamit esetleg elront az autón vagy nem megfelelően használja azt, ezzel is nagyobbítva az esélyét a meghibásodásoknak vagy baleseteknek. Egyik nagy félelmem, a fékszerviz igénybe vétele, ma beteljesült.

Ezért kellett a fékszerviz

Habár még csak néhány hónapja van meg a jogosítványom, azért egy kicsit büszke vagyok magamra, amiért eddig tulajdonképpen semmilyen nagyobb hibát nem vétettem a vezetésben. Örültem a balesetmentességnek ugyan, de kezdő lévén természetesen sok hibát vétettem azok közül, amik az autó általános állapotát ronthatják. Ilyen például a kuplungon tartott láb, a túl sok és túl gyors fékezés, az óvatlan váltóhasználat. A fékkel tehát nem bántam túl jól, ez egyike volt azon apróságoknak, amikre nem figyeltem oda eléggé. Azonban nincs olyan kezdő, aki ne vétene hibákat, nem? Én mindenesezre már azért is megveregetném a hátamat, mert amikor viszont gond volt, akkor tudtam, hogyan reagáljak. A jelek ismerősek voltak, amiket az elmúlt néhány napban megfigyeltem az autóval kapcsolatban.

Ilyen volt például az, hogy min a kormány, mind a fékpedál furcsán viselkedett, amikor fékeztem. A kormány egy kicsit jobban rángatott, amit először nem tudtam mire vélni, azonban a pedál már gyanúsabb volt, hiszen eddig azzal sokkal biztosabb kézzel bántam. Vagyis lábbal. Sejtettem, hogy nemsokára a fékszerviz lesz a soron, de a végső döntésre csak akkor jutottam, amikor már csikorogni is kezdett a fék, és egy idő után fülsüketítő hangot hallatva tudtam csak megállni. Ez senkinek sem hiányzik szerintem.

Ezért fontos a fékszerviz

Talán úgy gondolják sokan, a fékszerviz csupán egyfajta pénzkeresési lehetőség sok pénzéhez vállalkozónak, azonban ez egyáltalán nem így van. Amikor a fékbetétek vagy a tárcsák elkopnak, az veszélyes. Nem csak a kellemetlen hangtól és a megváltozott vezetési körülményektől kell tartanunk, hanem a személy- és vagyonbiztonságtól is. Az utak védelme mindannyiunk közös érdeke és feladata. Ha egy ember rosszul vezet vagy csak nem végzi el a megfelelő munkálatokat a gépén, az könnyen egy másik ember életébe kerülhet. Ez az, amit mindenki igyekszik elkerülni. Én tényleg nem merek trükközni az ilyen dolgokkal, számomra a biztonság a legfontosabb. Betartom a kresz szabályait, nem hajtok gyorsabban a megengedettnél, és tényleg, ami lehet, betartok. Azonban a fékszervizbe nem szívesen mentem én sem, ne higgyétek. Én is szerettem volna elkerülni, hiszen pénzkiadás és féltem a cégnél dolgozó emberek fogadtatásától is. Azonban nyilvánvalóan rászántam magam a fékszerviz igénybe vételére, és nagyon pozitívan csalódtam, ezért is szeretném ajánlani az alábbi szerviz szolgáltatásait: https://cool-mobil.hu/fekjavitas-fekfolyadek-csere/. A fékszerviz nagyon gyors és gördülékeny volt. Sokkal hosszabb időre számítottam, de szerencsére nagyon rövid időn belül végeztek a szereléssel. Ha már ott volt a kocsi, egy általános állapotfelmérést is csináltattam, csak hogy biztos legyek benne, hogy nem rontottam el még valamit a figyelmetlen és kezdő vezetési stílusommal. Szerencsére a fékszervizben mindenki nagyon kedves volt velem, aminek igazán örültem. Manapság kevés helyen kedvesek az emberrel, de itt nem csak egy mosollyal kaptam többet, hanem még tippeket is kaptam arról, hogy figyeljek jobban oda a vezetésre, hogy ne kelljen ilyen sokszor meglátogatnom a fékszervizt. Persze én is figyeltem olyan dolgokra, mint egy egyenletes fékezés, inkább lassulás mint fékezés, aztán ott volt a sorompónál való kikapcsolás, a kézifék behúzása ilyenkor. Ezekhez még kaptam néhány igazán kedves és vicces trükköt, és elmagyarázták nekem azt is, mire jó a fékfolyadék, bár halványan emlékeztem rá, hogy ebből is vizsgáztam.

A legjobb fékszerviz Budapesten

Szóval én a Cool-Mobilt választottam a törzshelyemnek, hogyha a kocsimról van szó, mert igazán jó szakemberek dolgoznak náluk, és emellett még nagyon segítőkészek is, így minden fillért megért számomra a szolgáltatás. Azóta nincs gond az autóval. Elmúlt a furcsa érzés, a vezetési stílusom visszatérhetett a jól megszokotthoz. Nincs többé rángatózó kormány, nincs furcsán keményedő pedál és a kellemetlen csikorgó hang sem jellemző már az autóra. Szóval a döntésemet eddig nem bántam meg, szerintem ezután sem fogom. Kifejezetten jó, hogy a fővárosban van az egyik műhely, így helyben és rögtön kaptam segítséget, amiért igazán hálás lehetek. Sok esetben egy-egy kisebb gonddal is van, hogy heteken vagy hónapokon át kell várni az időpontra akárcsak egy fékszerviz miatt, itt azonban szerencsére nem kellett ettől aggódnunk.

Így tehát én mindenkinek ajánlani tudom a szolgáltatást, nem érdemes sokáig várni a javítandóval, hiszen a kocsi egyik legfontosabb felszereléséről van szó, ami rendkívül balesetveszélyessé is tudja tenni az egyébként békés közlekedést. Jobb ma a fékszerviz, mint holnap a baleset!

Share this Post