Milyen napszemüveget vásároljunk?

Stacy Barnes/ augusztus 25, 2021/ Default

A napszemüveg kiválasztásának fontossága

A napszemüvegek témája szinte mindenkit érint. Ez egy olyan kiegészítő, amit mind szeretünk, és hasznos is. Divatos összetevője a kinézetünknek, a stílusunknak, és persze a szemünket és védelmezi a káros napsugaraktól, hogyha megfelelő darabot választunk. Ehhez szeretnék egy kis segítséget adni most, hogy egy kicsit felkészültebben állhasson mindenki hozzá a válogatáshoz.

A napszemüvegek márkája

Amikor napszemüveget választunk, nem a márka a fontos, de az igen, hogy jó minőségű legyen a kiválasztott darab. Ez persze főleg a márkás darabok esetében egyértelmű. Manapság sokan vásárolnak olcsóbb kiegészítőket, amit aztán optikába kell vinni, hogy leellenőrizzék, megfelelő védelemmel látja-e el a szemet. Nos, hogyha az ember valamilyen jobb márkát vagy éppen egy megbízható helyet választ, akkor emiatt nem kell aggódnia. Ez utóbbi lehet egy optika például, sőt talán az egyetlen hely, aminek a minőségében teljes mértékben megbízhatunk, nem árulnának olyan darabokat, amik a szem épségét veszélyeztetik.

A márka tehát önmagában nem kifejezetten fontos, azonban annál fontosabb, hogy az ember egy minőségi darabot vásároljon. Ez fontos mind a kialakítás szempontjából, hogy tartós anyagokból készüljön, és rendesen össze legyen szerelve, illetve a káros sugarak miatt szűrés érdekében.

napszemüveg1_2

A napszemüveg és a szem védelme

Egy kicsit jobban nézzünk ennek a tételnek utána. A szem természetes védekező képessége a Nap ellen a hunyorgás képessége. Amikor azonban valamilyen sötétített lencsét teszünk a szemünk elé, akkor a hunyorgás megszűnik. Ez lehet, hogy az izmainknak megkönnyebbülés lesz, azonban a szemünknek nem. A szemnek sokféle betegsége van, nem csak a rövidlátás az egyetlen probléma, és ezeknek egy részét a UV-szűrő nélküli napszemüvegek hordása okozza. Emellett más problémáink is lehetnek, amelyek rögtön tünetekkel járhatnak. Elhomályosult látás, foltok a látótérben, a szem fájdalma vagy migrénes fejfájás, esetleg még szédülés is előfordulhat. Mindez talán már elég meggyőző érv arra nézve, hogy az ember valamilyen jó terméket válasszon.

Hol vásároljunk napszemüveget?

Hol vásároljuk meg a napszemüveget akkor? – merülhet fel a kérdés. A válasz igazán egyszerű, vagy egyes márkák üzleteiben tudunk válogatni vagy optikákban találhatunk különféle márkák darabjaiból a készleten. Hogyha igazán nagy választékra vágyik valaki, akkor ajánlom az online optika felkeresését, mert így sokkal több lehetőségünk van, mintha személyesen látogatnánk el valamilyen üzletbe. Az online vásárlás előnye, hogy remek akciókat, kedvezményeket, sőt még néha extra ajándékokat is vadászhatunk, hogyha élünk a lehetőséggel. A napszemüveg kiválasztása ráadásul nem olyan nehéz feladat, általában az emberek tudják, hogy mely stílusok állnak jól nekik és melyik stílusokat kedvelik. Ajánlom a válogatáshoz az eOptika oldalát, ahol a napszemüveg kedvezmények szinte mindennaposak, a választék pedig hatalmas.

Napszemüveg és arcforma

Mindenféle szemüvegnél fontos az, hogy az arcformánkhoz passzoló darabot válasszunk. Szerencsére a napszemüvegek esetében nincs akkora stíluskülönbség, mint a hagyományos szemüvegek között, így a választás is egyszerűbb, és bátran válogathatunk online. Általánosságban azt szoktuk mondani, hogyha az ember kevésbé kedveli az arcformáját, vagy kicsit ellensúlyozni szeretné a vonásait, akkor azzal ellentétes kialakítást kell választani. Mire gondolok itt? A szögletes, erős, karizmatikus vonásokat ellensúlyozhatjuk kerek vagy kerekített szélű darabokkal, míg a babaarcot, a kerekebb vonásokat egy szögletes kialakítás teheti egy kicsit karizmatikusabbá.

napszemüveg1_3

Kérdés azonban, hogy akarunk-e változtatni az arc formáján. Nekem az ilyen jellegű tanácsadásnál mindig megfordult a fejemben a kérdés, hogy miért is kéne ellensúlyoznunk, hogyha valaki olyannak szereti az arca vonalait, amilyenek? Szerintem sokkal inkább ízlés kérdése a dolog. A teljesen kerek lencse is jól állhat egy kerek arcú embernek, igazán stílusossá teheti a megjelenést. Vannak persze olyan összeállítások, amiket inkább jobb, hogyha hanyagol az ember. Például nem feltétlenül passzol egy kisebb archoz a nagy lencséjű napszemüveg, ami néhány éve nagy divatnak örvend. Összenyomja a még jobban az arcot és természetellenes hatást kelt. Hosszúkás fejhez pedig a kisebb, szögletes lencse lehet rosszabb döntés, mert ez még jobban megnyújtja a fejet, ami komikus hatást kelthet. Vannak tehát olyan tanácsok, amelyeket érdemes megfogadni, míg másokat felülírhatunk a stílusunkkal, az ízlésünkkel. A lényeg mégis csak az, hogy az ember komfortosan érezze magát a szemüvegében, és bátran merje azt viselni, egy kicsit talán még növeljen a magabiztosságán is, hogy igazán jól teljen a nyár és a nyaralás.

A döntés tehát csak rajtunk áll. Alapvetően nem kifejezetten nehéz napszemüveget vásárolni sem személyesen, sem interneten keresztül, de a minőségre minden esetben oda kell figyelni. Ez a biztos záloga annak, hogy még sok nyarat élvezhessünk ugyanabban a szemüvegben. Egy jó döntés több év kellemes és biztonságos nyarat jelenthet a számunkra.

Share this Post