Mit tud a G3 stúdió?

Stacy Barnes/ március 1, 2020/ Default

A G3 stúdió már az érkezéskor kezdődik

A G3 stúdiót egy fotósbrigád alapította azzal a céllal, hogy minél gördülékenyebb és szélesebb körű szolgáltatást tudjon a bérlő stáboknak nyújtani. Ehhez hozzájárul az, hogy Budapest központjában, könnyen megközelíthető helyen található, akár személygépkocsival, akár tömegközlekedéssel érkezünk. Még a parkolás is gyerekjáték a stúdió munkatársai szerint. Arról nem is beszélve, hogy teljes, profi felszerelést is lehet bérelni, így nem szükséges minden eszközt magunkkal cipelnünk. A G3 stúdióban az alapfényforrásokon kívül – pl. hasy box reflex ernyő, reflektor – extra felszerelések is igényelhetőek. Ezek közé a 180 cm-es oktoboxok , 230 cm parabola, 75 cm beauty dish, snoot vagy akár a180 cm brollybox ernyő vagy 2,5 m-es fényáteresztő keret. Kezdők pedig segítséget is kaphatnak, ha kérnek, a fények, lámpák beállításához, ami lássuk be, igen nagyvonalú. Amennyiben nem tartasz erre igényt, úgy a G3 stúdióban teljesen szabad kezet kapsz arra az időre, amire a termet kibérelted. Én személy szerint ezt igen nagyra értékelem. Nincs annál idegesítőbb, mint, amikor az ember a kreatív munka közben zavarják, esetleg folyamatosan ellenőrzik. Értem én, hogy ügyelni kell a felszerelésre és a tárgyakra, de néhány szolgáltató hajlamos túlzásba esni.

A G3 stúdió műtermei és amit tudnak

A G3 stúdió két, légkondicionált műteremmel rendelkezik és akár 0-24 nyitva áll a fényképészek számára. Az egyik, a 01-es az úgynevezett napfény stúdió. Itt a természetes fény az uralkodó, amely egy végtelenített, fehér háttér előtti fényképezést is lehetővé tesz, amely igazán kecsegtető ajánlat. Kívánság szerint természetesen a terem sötétíthető. De a G3 stúdió 01-es termének igazi előnye még így is az elegendő természetes fény. Ez az úgynevezett adott fényben történő fotózás egyébként. Igazi kihívás és utánozhatatlan képeket eredményez a mesterséges fények teljes mellőzése. Persze a fény iránya egyáltalán nem mindegy, de ezzel minden nehézség nélkül játszadozhatunk. Csak vagányan! A fény folyamatosan változó mennyisége miatt azért pontosan kell kalkulálni, mikorra vegyük igénybe a G3 stúdiót. Ha csak nem vagyunk a zaj rajongói.

A G3 stúdió 02-es műterme is világot, de kevésbé, mint az előzőleg bemutatott. Előnye, hogy teljesen besötétíthető, ami minden szükségtelen fényt kizár. Nincs zavaró fény a vaku beállításánál, vagy szükségtelen foltok a fényképeken. Ha még tapasztalatlanok vagyunk, akkor a G3 stúdió munkatársai szívesen a segítségünkre vannak a fények beállításánál, de igazából, ha nem szorít minket az idő, használjuk ki a műtermi körülményeket egy kis kísérletezésre. Többet tanul belőle az ember, és ki tudja. Frappáns, érdekes képek születhetnek. Csak úgy a móka kedvéért. A G3 stúdióban a srácok szívesen adnak tippeket is, ha mégsem sikerülne az elképzelt képet megszülni. Jól jön a tapasztalt segéd akkor is, ha esetleg még nem ismerjük a fényképezőnket annyira, és megszaladnak a számok, csak éppen rossz irányba. Emlékszem, kezdőként nekem se volt egyszerű eleinte eligazodni a gombokon, de a feladatot teljesíteni kellett.

A G3 stúdió milyen kellékeket biztosít?

Portré? Portfólió? Csoportkép? Divat? Termék? Igazából rengeteg műfajt lefed a G3 stúdió felszerelése. Számtalan színű papír és anyag háttérből, illetve különböző hatású épített háttérpanelokból is választhatsz a stúdió bérlés során, ha mar unod a sima hátteres műtermi fotókat. De, ha sajátot festettél, amit egy menő fotómanipulációhoz szánsz, az sincs kitiltva onnan. A lényeg az, hogy ne az ottani kellékekkel akarj valami teljesen újat produkálni. Értem ezt arra, hogy ne tépd szét, vágd szét, fesd össze stb. az általuk biztosított háttereket és egyéb díszítő elemeket. Ha nagyon egyedi és testreszabott díszletre van szükséged, akkor egyeztess velük, amikor kibérled a helyet. Könnyebben tájékoztatnak arról, mi kivitelezhető és mi az, amit teljesen önerőből kell megoldanod. Cipekedéshez adott egy teherlift is a G3 stúdióban.

Ha modellel vagy modellekkel dolgozol, és nem still life fotókat készítesz, akkor nekik, a sminkesnek és a fodrásznak külön-külön rész található ott, így kényelmesen fel tud készülni a munkára. A fényképezést pedig kontrol monitorokon keresztül is figyelheted. Hogy két szakasz között se te, se a munkatársaid, se pedig modell ne unatkozott, ingyenes wifit is biztosítanak nektek. Vagy, ha épp úgy szerettek dolgozni, hogy zene is szól a háttérben, akkor a saját adatkeret pazarlása nélkül elérhető a Youtube és a Spotify.

G3 stúdió vagy más Budapesti műterem?

Azt mondom, hogy ez egyéni. Vannak igénytelen és igényes stúdiók. Természetesen ez az árakban is megmutatkozhat. Arról, hogy kinek, mi és miért szimpatikus, én nem dönthetek. Telefonáljunk oda, érdeklődjük meg, kérjünk árajánlatot, ha arról van szó. Nem egy ördöngösség. A G3 stúdió 5 csillagos értékeléseket zsebel be. Ez úgy gondolom, garanciának elég jó. Nekünk is bevált, de szinte biztos, hogy lesz rá példa, amikor másik után kell néznünk, mert beteltek az időpontok.

Share this Post